Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров,

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров,
Коментари Харесай

Ампутираха краката на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров, който е в болница поради пневмония, е с ампутирани два крайници, заяви източник на ТАСС.

На 10 януари Иля Авербух, също олимпийски вицешампион в танцовите двойки, разкри, че Костомаров е в реанимация. По-късно стана ясно, че фигуристът е в тежко положение и е в медикаментозна кома. Костомаров беше подложен на изкуствено дишане, само че на 24 януари това към този момент не беше належащо. Той обаче имаше сепсис и проблеми с кръвообращението.

" За страдание и двата крайници трябваше да бъдат ампутирани. Операцията мина без проблеми и като цяло тялото се възвръща. Сега лекарите се борят да спасят ръцете му. Роман е в схващане. Общото му положение се усъвършенства, само че той продължава да бъде в интензивно поделение под непрекъснато наблюдаване на лекарите ", сподели източникът на ТАСС.



По-рано през днешния ден канал " 112 " заяви за ампутацията на единия крайник на Костомаров. Целта на интервенцията е да се отстрани тъканната некроза и да се спре процеса на клетъчна гибел. Отбелязва се, че от единия крайник мъртвата част от тъканта е била почистена, само че на другия засегнатата област се оказала огромна и се наложило глезенът да бъде изцяло ампутиран.

45-годишният Костомаров на зимната олимпиада в Торино завоюва златен орден дружно с Татяна Навка. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на серията Гран При.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР