Олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева са носителките на

...
Олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева са носителките на
Коментари Харесай

Ивет Горанова и Стойка Кръстева

Олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева са носителките на " Спортен Икар " за 2021 година. В категорията " Отбор на годината " оценката е за ансамбъла по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Така предстоящо огромните награди отидоха при тези, които донесоха златни медали за България от олимпийските игри в Токио.

За " впечатляващо показване " бяха отличени останалите български медалистки от игрите в Япония - сребърната медалистка Антоанета Костадинова (спортна стрелба) и състезателките по битка Тайбе Юсеин и Евелина Николова, които взеха бронзови оценки.

Изабела Янкова (17 години, планинско колоездене) и Николай Русев (15 години, спортно катерене) получават премиите в категория " Млад и надарен състезател ".

С влизането си във финала на олимпийските игри на 100 м бътерфлай Йосиф Миладинов е отличен за " Пробив в международния спорт ". В същата категория премия получава и гребецът Емил Нейков, който е международен и европейски първенец на скиф за младежи до 23 години.

Световният първенец по повдигане на тежести в кат. до 81 кг. Карлос Насар е на върха в категория " Достойно показване ". Наградата за " Висок състезателен дух " е за сребърните медалисти от параолимпийските игри в Токио 2020 Християн Стоянов (бягане на 1500 метра T46) и Ружди Ружди (тласкане на гюле F55).

Мартин Камбуров, който усъвършенства върха на Петър Жеков за най-резултатен състезател в елита на българския футбол, взима премията за " Шампионско дългоденствие ".

Наградата за " феърплей " се връчва на Николай Недков (ориентиране), избавил живота на своя противник Станислав Пачник от Полша по време на международното състезание, както и на футболния рефер Ивайло Стоянов, взел участие интензивно в спасяването на турски интернационален водач при пътно-транспортен случай в Кресненското дефиле.

С приз на фондация " Български спорт " са отличени международната и европейска шампионка по битка Биляна Дудова, състезателите по повдигане на тежести Христо Христов и Божидар Аврамов и европейските първенци по бокс за младежи Уилям Чолов и Радослав Росенов.

Награди в тази категория за навършване на кръгли годишнини получават и президентът на тенис клуб " Левски " Явор Цаков, дългогодишният ръководител на федерацията по бадминтон Пюзант Касабян и членът на УС на Фондация " Български спорт " Здравка Йорданова.

Церемонията по връчване на премиите " Спортен Икар " ще се организира в четвъртък от 11:00 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР