Олимпийската вицешампионка в сноуборда Екатерина Илюхина (Русия) реши да сложи

...
Олимпийската вицешампионка в сноуборда Екатерина Илюхина (Русия) реши да сложи
Коментари Харесай

Олимпийска вицешампионка прекрати кариерата си, призова руснаците да воюват в ПьонгЧанг

Олимпийската вицешампионка в сноуборда Екатерина Илюхина (Русия) реши да постави завършек на спортната си кариера поради бременност. 30-годишната състезателка, която завоюва сребърен орден на Игрите във Ванкувър 2010 в дисциплината успореден великански слалом, не беше включена в състава на Русия за Игрите в ПьонгЧанг през идващия месец.

Тя изрази вяра, че съветските спортисти, които ще вземат участие на Олимпиадата под безпристрастен байрак, ще водят война и ще потвърдят, не отношението към тях е назаслужено.

“За мен като състезател, който е постигнал доста, това е недопустимо. Как можете да участвате по-късно? МОК разгласи, че съветските спортисти по време на Игрите могат да закачат своя байрак само в стаите си и нищо повече. Е, какво е това?

Самата аз съм взела участие на две олимпиади и знам какво е възприятието. Олимпиадата е наслада, това е гордостта на страната. А в този момент на нашите спортисти им споделиха: “Вие сте никои, вие сте неутрални”. Те не им разрешават нито на откриването, нито на закриването на Олимпиадата да дефилират като преставители на Русия. Не разбирам това отношение към нашия тим. Надявам се, че нашите спортисти ще ”воюват” в ПьонгЧанг и ще потвърдят, че не заслужават сходно отношение. Срамота е, че се отнасят по този начин с нас”, съобщи Илюхина пред РИА “Новости”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР