Олимпийската вицешампионка от игрите в Токио 2020 Антоанета Костадинова донесе

...
Олимпийската вицешампионка от игрите в Токио 2020 Антоанета Костадинова донесе
Коментари Харесай

България взе трета квота за олимпиадата в Париж 2024

Олимпийската вицешампионка от игрите в Токио 2020 Антоанета Костадинова донесе третата квота на България за XXXIII летни игри в Париж 2024. 36-годишната състезателка по пукотевица от Търговище се класира четвърта във финала на 25 м револвер на международното състезание в Кайро и си подсигурява присъединяване на четвърта поредна олимпиада.

Костадинова реализира 586 т. в квалификациите и влезе с четвърти резултат измежду осемте претендентки за медалите. Във финала единствено малшанс лиши българката от призово класиране, само че мястото в Топ 4 ѝ донесе олимпийската разтуха.

Другата българска представителка в дисциплината - Мирослава Минчева, също се показа мощно и приключи на 13-о място с 583 т., като единствено точка я раздели от осмото място, даващо право на присъединяване във финала. Световна шампионка стана корейката Ким Янг-ми, а на почетната стълбичка се качиха още китайката Чън Ян и германката Дореен Венекамп.

Другите две извоювани до момента за страната ни квоти за игрите в Париж през 2024 година са в художествената гимнастика. Извоюваха ги националният отбор със международната си купа в многобоя и Стилияна Николова с бронзовия си орден в многобоя от шампионата на планетата в София през септември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР