Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и нейният личен треньор

...
Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и нейният личен треньор
Коментари Харесай

Ивет Горанова и треньорът Ангел Ленков получиха лек автомобил

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и нейният персонален треньор Ангел Ленков получиха лек автомобил  от главния спонсор на Българската национална федерация по карате.

От централата прецизираха, че тази премия не е поради извоюваната купа в Токио, а е била готова за тях още след края на eвропейското състезание и преди олимпийската подготовка в Париж. Двамата се нуждаят от сигурен автомобил, защото пътуват доста в страната и в Европа по време на подготовката на Горанова.



Тя благодари на на Министерството на младежта и спорта, на федерацията по карате и нейното управление и прикани децата да влязат в спортните зали.

" Сега те имат образец да останат въодушевени и да извърнат внимание на паралелката по карате до в спортното учебно заведение в Плевен. За мен олимпиадата беше доста елементарно съревнование, можех да изиграя още пет срещи. Да спечелиш олимпийската купа е фантазия на всеки състезател ", сподели Горанова.

" Точно преди олимпийската подготовка в Париж след Европейското състезание бях изгубила убеденост, само че всички от федерацията имаха вяра в мен и това ми оказа помощ. Благодаря доста и на своя треньор, че ме изтърпя и дружно успяхме да прескочим всяко затруднение ", добави тя.

Ивет Горанова разкри, че фантазията й е да стане служител на реда.

" Аз към този момент съм си сложила нова цел - международното състезание. Световният връх още не съм го покрила ", сподели олимпийската шампионка.

21-годишната състезателка беше наградена за състезател номер 1 на месец юни и месец август, а Ленков е треньор номер 1 на август.

" Горд съм с нея. Преминахме през доста сложни моменти, само че си заслужаваше. Щастието е голямо ", съобщи Ленков.



Президентът на БНФК Алексей Петров сподели, че е извънредно благополучен от триумфа на Ивет Горанова в Токио.

" Ние като федерация продължаваме. Оценяваме този триумф на Ивет като свръхестествен, неповторим и абсурден. Последното е, тъй като това се случи в родината на карате, а тя опустоши всички нейни съпернички в Токио. Тепърва ни следва нови начало. Тя е единствено на 21 години. Ангел мога да го опиша с две думи - непримиримост и упоритост ", сподели Алексей Петров.

Той похвали Русалин Русалинов, президент на клуб " Петромакс " и вицепрезидент на федерацията. Ивет Горанова е част от този клуб.

" Русалинов е потвърдил, че може да открива гениите в нашия спорт, само че и да ги развива. Той е доста умен и е специфичен коректив за определяне на положително и зло ", добави Петров.

След по-малко от два месеца следва международното състезание по карате, на което, съгласно думите на Алексей Петров, България ще заложи на отборното показване.

" Ще заложим на отборното показване. Ивет, Ивана Каменова, Александра Стублева и още 2-3 момичета… Ще създадем самобитен отбор, с който ще се борим за медалите. Следващата години ни следва присъединяване на Европейските олимпийски игри в Полша, а по-късно вероятно Париж 2024 ", сподели Петров.

Каратето като спорт беше включен пробно в програмата на Игрите в Токио и в Париж не е част от най-голямото спортно съревнование.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР