Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от

...
Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от
Коментари Харесай

Стефани Кирякова и Евгения Раданова се включиха във форума на Световната асоциация на олимпийците

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от Токио 2020 и носителката на два сребърни и един бронзов орден от зимни олимпийски игри в шорттрека Евгения Раданова взеха присъединяване във форума на Световната асоциация на олимпийците (WOA) в Истанбул (Турция). Събитието се организира на всеки четири години.

Световният конгрес на олимпийците сплотява спортисти от всичките пет континента, с цел да обсъдят най-хубавите способи за внасяне на живот на полезностите на олимпийското придвижване в техните общности посредством планове и събития в услуга на обществото.

Събитието бе почетено и от кмета на Истанбул Екрем Имамоглу, който похвали 150-е олимпийци от цялостен ​​свят, които пристигнаха в Истанбул за два дни на полемики, диспути и образование.

" Бях толкоз впечатлен от равнището на познания и дебата, както и от концепциите, които се появиха на Световния конгрес на олимпийците ", сподели Имамоглу, който изнесе съществена тирада като част от формалната гала по откриването дружно с приветствени видео известия от Н. В. принц Албер II от Монако, почетен президент на WOA, и от президента на МОК Томас Бах.

Президентът на WOA Жоел Бузу беше доста удовлетворен от обсъжданите тематики.

" Това беше най-хубавият международен конгрес на олимпийците до момента и демонстрира до каква степен сме стигнали през последните осем години, равнището на зрялост, което нашите национални асоциации на олимпийците са постигнали, и качествата на олимпийците по целия свят да оказват помощ за общественото доближаване, предоставяйки спорта на общности в неравностойно състояние, опазвайки околната среда и обучавайки нашите млади жители на позитивните полезности на спорта и олимпийското придвижване ", сподели той.

Олимпийската ни шампионка Стефани Кирякова също изрази задоволството си от своето присъединяване във форума и съобщи, че главните цели пред всички участници са да вдъхновят идващото потомство спортисти.

" Радвам се, че бях част от World Olympians Forum 2023. Да си взел участие на олимпийски игри е огромно достижение, само че и огромно предопределение. Сега наши съществени цели са ентусиазъм на идващото потомство спортисти и поддръжката в техния неповторим път. Беше отлично да си в една зала с толкоз доста олимпийци, всеки с неговата история, компликации и път. Свързва ни чувството, че сме едно семейство и че можем да имаме положително въздействие в нашето общество. Благодаря на президента на Международната асоциация на олимпийците Жоел Бузи, който персонално ми връчи на значката " OLY ", която е метод за различаване на олимпийците. Веднъж Олимпиец - вечно Олимпиец! ", съобщи Стефани Кирякова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР