Олександър Усик детронира Антъни Джошуа! 34-годишният украинец спечели в 12-рундова

...
Олександър Усик детронира Антъни Джошуа! 34-годишният украинец спечели в 12-рундова
Коментари Харесай

Усик детронира Джошуа с лекция насред Лондон

Олександър Усик детронира Антъни Джошуа! 34-годишният украинец завоюва в 12-рундова борба за три от четирите пояса в тежката категория на бокса - на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова федерация (IBF). Претендентът изнесе лекция на първенеца и съдиите бяха безапелационни в негова изгода - 117-112, 116-112, 115-113.

Така Усик остава непобеден на професионалния кръг. Той бе неоспорим международен първенец в полутежка категория, като събра четирите трофеи след безапелационни победи против най-големите си противници.

За Джошуа, който има 25 триумфа, това е едвам второ проваляне по-късно от Анди Руис.

Снимка: Reuters

В началото на първия рунд двамата се задържаха в центъра на кръга, разменяйки си проучващи прави с водещите ръце. И двамата действаха внимателно с концепцията да не позволен ранни неточности. Първият прецизен удар пристигна от мощната лява ръка на украинеца, който продължи офанзивата с ляв прав в последните секунди на откриващата част.

Във втория рунд Джошуа пласира удар с водещата си лява ръка, само че Усик отвърна уместно. Последният се движеше непрекъснато, като спазваше отдалеченост. В последна сметка преимуществото продължи да бъде за него.

В третия рунд Усик още веднъж бе по-активният и съумя да разклати първенеца с ляв прав в главата му, последван от кроше.

Снимка: Reuters

Четвъртият рунд също бе за Усик. Украинецът имаше сполучливи десни прави и сложи британеца напрегнат.

В петия рунд Ей Джей откри своя темп и пласира десни прави в тялото на Усик. Претендентът отстъпи обратно за първи път в дуела в края на частта, а Джошуа вкара десен и ляв прав в последните секунди.

В шестия рунд Усик понижи темпото, двамата си размениха по една добра композиция, а към 30 секунди преди гонга Джошуа зарадва публиката на " Тотнъм Хотспър Стейдиъм " с тежък десен в главата на противника.

Седмият рунд обаче бе за Усик, който вкара два десни прави, пласира сполучливо и няколко леви, преди да го разклати с десен ъперкът при оставащи 45 секунди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР