Окуражен от по-високите си изборни резултати, лидерът на Възраждане Костадин

...
Окуражен от по-високите си изборни резултати, лидерът на Възраждане Костадин
Коментари Харесай

Костадинов опита да прогони журналисти от пресконференция

Окуражен от по-високите си изборни резултати, водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов реши, че е пристигнало времето да стартира да се разправя с медиите, които не му харесват.

Атаката си Костадинов стартира на конференция в Българска телеграфна агенция, на която беше поканил публицистите, с цел да разяснява изборните резултати и политическата обстановка в страната след вота. Опитът му се провали, само че е притеснителен симптом за отношението на политиците към медиите в бъдеще.

Още в самото начало на брифинга вождът на националистите ненадейно разгласи, че измежду репортерите е забелязал такива от редица медии, с които не желае да беседва. И изреди забранителен лист: " Капитал, Дневник, КлубZ и други сходни местастази. " Той упрекна медиите, че " изкривяват публичното схващане ", и ги обиди грубо, като ги назова " жълто-кафяви отходни канали на американското посолство ". Накрая подреди на публицистите им да изоставен залата, в противоположен случай заплаши да разтури събитието.

Репортерите отхвърлиха, както и би трябвало да постъпят. " Не желаем да стоим в една стая с вас! ", продължи да упорства Костадинов, който беше заобиколен от другите членове на партийното управление.

Като видя, че няма да му се получи, той се опита да въвлече и домакините си от Българска телеграфна агенция във враждата си със публицистите. Той изиска от представителите на организацията да " освободят залата ", като по този начин на процедура искаше да ги насъска против сътрудниците им кореспонденти. И тук обаче се сблъска с корав отвод.

След като му стана ясно, че няма да се получи неговото, Костадинов в действителност стана и напусна. За похлупак на всичко се опита да скара и публицистите посред им, като им сподели: " За това нещо (провала на конференцията - бел.а.) може да съдите вашите така наречен сътрудници. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР