Окупационните проруски власти на Запорожка област обявиха, че късат всякакви

...
Окупационните проруски власти на Запорожка област обявиха, че късат всякакви
Коментари Харесай

Запорожка област къса отношенията с Украйна, обявиха окупационните власти - Свят

Окупационните проруски управляващи на Запорожка област оповестиха, че късат всевъзможни връзки с Киев, заяви РИА Новости. Това става дни преди началото на готвения от Москва към този момент псевдореферендум, който сякаш трябваше да дефинира бъдещето на региона.

„ Запорожка област и Украйна, където на власт са нацисти и терористи, към този момент не ги свързва нищо. “ – съобщи пред РИА Новости ръководителят на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “ и член на основния съвет на военновременната проруска администрация на района Владимир Рогов.

„ Запорожка област къса всички връзки с Украйна като нейна съставка и повече в никакъв случай няма да се отъждествява с нея. Украинският интервал от историята на Запорожкия край към този момент е в предишното. “ – съобщи Рогов. Той акцентира, че региона решително върви по пътя на завръщането си в състава на Русия и няма да се отклони от него.

Малко по-рано ръководителят на запорожките колаборационисти Евгений Балицкий подписа предписание за провеждането на „ всенародно гласоподаване по въпроса за влизане на района в състава на Русия “. Референдумът е плануван за 23-27 септември. В същите дни ще се проведат и референдумите в Донецк, Луганск и Херсон.

В сряда проруският водач на окупираната Херсонска област Владимир Салдо разгласи, че след влизането си в състава на Руската федерация Херсонска област ще резервира името си. „ Повечето херсонци, някак исторически по този начин се случи, привикнаха и се свързват с Херсонска област. Още по царско време имаше Херсонска губерния, по-късно Херсонска област. Ние планираме да станем част от Руската федерация точно като индивид под името Херсонска област ", сподели Салдо в ефира на " Соловьов онлайн ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР