Окръжният съд в Плевен наложи наказание от една година лишаване

...
Окръжният съд в Плевен наложи наказание от една година лишаване
Коментари Харесай

Една година затвор за пияната шофьорка, помела патрулка с крадена кола в Плевен

Окръжният съд в Плевен наложи наказване от една година отнемане от независимост и санкция в размер на 200 лв. на 29-годишната жена, карала пияна откраднат автомобил, с който блъсна патрулка , оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в града.

Подсъдимата е поискала съвещанието по делото да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, като е признала виновността си и не е желала да се събират доказателства.  

Случаят е от 11 юли , когато в ранните часове на деня 29-годишната плевенчанка карала откраднат от нея автомобил, откакто използвала алкохол . Причинила две произшествия с вреди по два автомобила в квартал " Сторгозия " в Плевен и избягала.

Патрулен автомобил направил опит да спре колата й, само че тя не се подчинила на подадените звукови и светлинни сигнали. Преследвана била от три патрулки, една от които по време на гонката препречила пътя на извършителката. Тя обаче още веднъж не спряла и се врязала в патрулния автомобил , застанал на пътя ѝ, в който били чиновници на Второ районно ръководство в Плевен. На служителите на реда са породени леки телесни повреди.

Установено е, че дамата е карала с 3.77 промила централизация на алкохол в кръвта. Тя е и недееспособен лидер . Нанесените имуществени вреди са за над 15 хиляди лв.. 

Постановената присъда не е дефинитивна. Тя предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново в петнадесетдневен период, считано от през днешния ден. 
До влизане на присъдата в действие, подсъдимата остава с мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР