Окръжният съд в Перник гледа мярката за неотклонение на задържания

...
Окръжният съд в Перник гледа мярката за неотклонение на задържания
Коментари Харесай

Отравяне с хлороформ убило швейцарския бизнесмен Удо Ланге

Окръжният съд в Перник гледа мярката за неотклонение на арестувания за убийството на швейцарския предприемач Удо Ланге в пернишкото село Кладница. Прокуратурата упорства за непрекъснат арест. В хода на правосъдното съвещание стана ясно, че причина за гибелта на предприемача е интоксикация с хлороформ, заяви Българска национална телевизия.

Обвиняемият за убийството на Удо Ланге Борислав Панев съобщи пред съда, че не е правил никакво закононарушение и изиска да не бъде оставян в ареста. Адвокатката му пледира, че обвиняването се базира единствено на показанията на Елизабет Ланге, брачна половинка на убития предприемач. Те били дадени на 14 август, откакто Елизабет е била арестувана от Министерство на вътрешните работи в продължение на 14 часа. При този разпит тя е дала диаметрално противоположни на показанията, дадени от нея на 12 август, ден след убийството на Удо Ланге.

Прокуратурата поддържа настояването си с обстоятелството, че съгласно доказателствата точно Борислав Панев съзнателно е умъртвил Удо Ланге. В дома на Панев били открити доказателства за съпричастността му към закононарушението. Притежавал и муниции, за които нямал позволение. Панев към този момент е осъждан за отнемане, машинация и длъжностно заграбване в огромни размери.

Според заключението на съдебно-медицинската експертиза причина за гибелта на Удо Ланге е отравяне с хлороформ.

Според проверяващите 57-годишният Борислав Панев е непосредствен на фамилията и има персонални и професионални връзки със брачната половинка на жертвата Елизабет Ланге. От няколко години той е работил за фамилния бизнес на Ланге, обвързван с двете пекарни на фамилията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР