Окръжният съд в Пазарджик повторно ще гледа делото срещу Георги

...
Окръжният съд в Пазарджик повторно ще гледа делото срещу Георги
Коментари Харесай

Започва повторният процес за жестокото убийство на жена в Пещера

Окръжният съд в Пазарджик наново ще гледа делото против Георги Генов, който през септември предходната година умъртви брачната половинка си на обществено място по изключително нечовечен метод . Процесът потегля през цялото време, откакто беше върнат от Апелативния съд в Пловдив поради изчезнал автограф от ръководителя на правосъдния състав в протокола от предходното дело.

Първото съвещание е през днешния ден от 9,30 часа. Съдия-докладчик е Веселин Петричев.

Генов е упрекнат, че е умъртвил брачната половинка си Катя, нанасяйки й 17 удара с нож. Нападението над нея е станало на оживено кръстовище в Пещера пред погледите на голям брой очевидци, никой от които не се отзовал на виковете за помощ на дамата. Сигнал н 112 бил подаден едвам откакто килърът умерено напуснал мястото на престъплението.

Мъжът опита да се укрие и беше търсен с дни, като в акцията се включиха военни с високопроходима техника. Беше открит във вилата на родителите си край село Мухово и задържан на 4 септември.

При първото гледане на проблема окръжните магистрати му наложи 25 години затвор при първичен непоколебим режим, както и да заплати на майката на убитата и двете й дъщери по 200 000 лв. компенсации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР