Окръжният съд в Пазарджик намали присъдата за изнасилване на бившия

...
Окръжният съд в Пазарджик намали присъдата за изнасилване на бившия
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на Иван Евстатиев

Окръжният съд в Пазарджик понижи присъдата за обезчестяване на някогашния кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев от 6 на 4 години затвор.

Това заяви пред пазарджишкия в. „ Виделина” адвокатката на Евстатиев Ташкена Колчева.

Тя посочи, че втората инстанция по делото е провела единствено едно съвещание в края на ноември, само че е отказала да одобри доказателствените претенции на отбраната.

58-годишният Иван Евстатиев е обвинен за това, че на 15 януари м.г. е изнасилил 16-годишната Ирена Белухова от Стрелча, като я е привел в безпомощно положение. Второто обвиняване е за това, че е опил с алкохолна напитка момичето, което не е навършило 18-годишна възраст.

На 2 май т.г. Пловдивският областен съд призна Евстатиев за отговорен и го осъди на 6 години затвор. Той би трябвало да заплати и 10 000 лв. обезщетение на фамилията на момичето.

Желанието на Ташкена Колчева е било окръжните магистрати да назначат очна ставка сред потърпевшата малолетна и подсъдимия, както и да позволен нова гинекологична експертиза на пострадалата.

"Въпреки че при положение, че не апелираме, моят подзащитен ще има право след по-малко от месец да изиска от съда предварително освобождение, ние сме безапелационни, че Върховният касационен съд би трябвало да се произнесе по проблема ", сподели още адвокатката, мотивирайки се с твърдата увереност на някогашния кмет, че е почтен.

Тя разясни, че всеки наказан с влезнала в действие присъда има право да изиска предварително освобождение след приключване на половината от периода на наказването му, а за Евстатиев това ще стане през втората половина на януари 2018 година

Не е ясно към момента дали прокуратурата ще стачкува понижената присъда пред Върховен касационен съд, както и какво ще предприеме юристът на малолетното момиче.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР