Окръжният съд в Добрич постанови решение, което дава право на

...
Окръжният съд в Добрич постанови решение, което дава право на
Коментари Харесай

Осъден в Италия български гражданин ще търпи остатъка от наказанието си в България

Окръжният съд в Добрич постанови решение, което дава право на наказан в Италия българин да доизтърпи наказването си в България.

Производството бе формирано въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от италианските управляващи, с която е поискано българският жител Г. Г. да бъде предаден, с цел да изтърпи остатъка от присъда за фалшификация на платежни принадлежности.

В Италия мъжът е приет за отговорен в това, че на 3 декември 2019г. в гр.Рим, в съучастничество с трето лице, конфигурирал съоръжение, способно да прихваща връзки, свързани с компютърна система, посредством монтиране на скимер, микрокамера и карта-памет на АТМ-устройство на кредитна институция, предоставяща публични услуги. По същото време и на същото място, в съучастничество с трето лице, за да набави за себе си имотна полза, фалшифицирал посредством клониране платежни карти, издадени на името на неустановени титуляри. С влезнало в действие решение на Апелативен съд – Рим за осъществените закононарушения на Г.Г. е наложено общо наказване отнемане от независимост за период от 2 години, от които би трябвало да доизтърпи 1 година, 1 месец и 4 дни.

След като реши събраните по делото доказателства и изразените мнения на страните, Окръжният съд реши, че следва да откаже осъществяването на ЕЗА, като одобри да се приведе в осъществяване от прокурора остатъка от в началото постановеното наказване отнемане от независимост за период от две години.

Съдът аргументира решението си с влошеното здравословното положение на наказания, опцията за ресоциализация и обществена интеграция, както и с недвусмислено декларираното от Г. Г. предпочитание да изтърпи остатъка от италианската присъда на територията на България, като настояването е подкрепено и от страна на държавното обвиняване.

Решението на Окръжния съд предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд-гр.Варна в 5-дневен период.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР