Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Английски гражданин направи опит да убие съпругата си в Бургас

Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на британски жител със статут на непрекъснато пребиваващ в Република България.

Той е притеглен като обвинен за това, че на 28 юни в апартамент в бургаския квартал " Сарафово ", е направил опит съзнателно да умъртви брачната половинка си, като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи, оповестиха от пресцентъра на съда.

Делото бе гледано с видеоконферентна връзка с обвинения от болничната стая в УМБАЛ – Бургас, където е настанен за лекуване.

В правосъдно съвещание прокуратурата поддържа настояването си за вземането на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинения. Защитата на мъжа изиска от съда да му бъде наложена мярка за неотклонение " домакински арест ".

Окръжен съд - Бургас установи, че от материалите по досъдебното произвеждане може да се направи съмнение за съпричастност на мъжа в осъществяването на действието, в което е упрекнат. Престъплението е тежко, планува се наказване " отнемане от независимост " от 10 до 20 години. Според съда е налице и другата причина, визирана в Наказателния кодекс, а точно, че в случай че е на независимост, обвиненият може да извърши и друго закононарушение.

" Този извод се извежда от механизма на осъществяване на действието, осъщественото брутално, грубо нахлуване на личната му брачна половинка, с нанесени многочислени прободни рани. Безспорно се открива, че потърпевшата и обвиненият са във влошени фамилни връзки, което е довело и до сегашния случай сред съпрузите ", споделя в претекстовете си съда.

От друга страна, действителната заплаха да се укрие се презумира и според Наказателно-процесуален кодекс, защото закононарушението, в което е упрекнат, планува наказване не по-малко от 10 години " отнемане от независимост ".

Въпреки налични данни по досъдебното произвеждане за влошено здравословно положение на обвинения към сегашния миг, поради събитието, че същият е самонаранил и себе си, Окръжният съд счете, че в изискванията на пандиза са налице условия за осъществяване на лекуване на арестувани лица със здравословни проблеми и може да му се обезпечи съответно лекуване.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР