Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите,

...
Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите,
Коментари Харесай

Желязков ще води листата на ГЕРБ на евровота

Росен Желязков застава отпред на листата на ГЕРБ за евроизборите, потврдиха от партията. Името му бе една от най-строго защитаваните секрети преди регистрацията на листата в ЦИК.

Утре изтича срокът, в който партиите и обединенията могат да подават заявление в ЦИК за осъществяване на промени в състава и наименованието на записана коалиция. А на 7 май изтича срокът за регистрация на кандидатски листи в изборите за Европейски парламент. 

Желязков бе ръководител на 49-ото национално заседание до предпоследния му ден, когато бе свален с гласовете на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, “Възраждане ” и Има Такъв Народ.

Сега той ще се изправи против предшественика си, също свален предварително от шефския пост в Народното събрание - Никола Минчев. Той е лидерът на евролистата на “Промяната ” и Демократична България.

Освен за Брюксел, Желязков ще е отпред на листата на ГЕРБ в Благоевград за 50-ото национално заседание - по този начин, както я водеше и за 49-ото. Начело на него юристът изкара 372 турбулентни дни, в които търсеше баланс сред една шумна (не)коалиция и още по-шумна съпротива. Често му се постановяваше да демонстрира самообладание, с цел да предотврати пердах и обиди в залата. Помагаше това, че Желязков задаваше дневния ред с типичното си възприятие за комизъм и диалогичност.

Изненадващо обаче в листата ще липсват Мария Габриел и Илиана Иванова. Първата бе еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в комисията “Фон дер Лайен ”, преди да стане вицепремиер в (не)коалицията с ПП-ДБ. Втората е насотящият еврокомисар на България, преди този момент бе началник в Европейската счете палата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР