Утре изтича срокът, в който партиите и коалициите могат да

...
Утре изтича срокът, в който партиите и коалициите могат да
Коментари Харесай

Росен Желязков повежда листата на ГЕРБ за евроизборите

Утре изтича срокът, в който партиите и обединенията могат да подават заявление в ЦИК за осъществяване на промени в състава и наименованието на записана коалиция. А на 7 май изтича срокът за регистрация на кандидатски листи в изборите за Европейски парламент.

Така ГЕРБ и Политическа партия изправят един против различен по пътя към Брюксел някогашни ръководители на Народното събрание - Росен Желязков и Никола Минчев. И двамата бяха предварително свалени от политическите им съперници.

Росен Желязков към този момент се записва като участник и в Националните избори като лидер на листата в Благоевград.

Той е Минал е минал по стълбичката на администрацията - общинска и държавна, умел е в дебрите на ръководството. Като правист е наясно с всички тънкости в ръководството. 

Според " 24 часа " изненадващо в листата ще липсват Мария Габриел и Илиана Иванова. 

Според достоверни източници и двете са поискали да не влизат в борбата за Екологичен потенциал. Вероятно Мария Габриел, която не съумя да оглави държавното управление след ротацията, само че има съществени позиции на всички места в света, ще забележим в края на годината в нова интернационална роля. Истината обаче е, че нито Габриел, нито Европейската национална партия, нито ГЕРБ дават елементи за пътя, по който ще поеме едно от най-силните им европейски лица, напуснала поста в Европейска комисия, с цел да влезе в българската политика.

Илиана Иванова пък е посочена в Брюксел като един от най-ефективните еврокомисари. Тя също има забележителна кариера там, преди да заеме овакантения от Габриел комисарски пост. Мандатът на комисията " Фон дер Лайен " изтича дружно с този на Европарламента. Следващ ръководител на Европейска комисия би трябвало да се избере до месец след клетвата на новите евродепутати, а до 6 месеца след изборите би трябвало да има и нов състав на комисията. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР