Окръжната прокуратура във Велико Търново продължава проверката в дома за

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново продължава проверката в дома за
Коментари Харесай

Няма данни за престъпления в Дома в Горско Косово, според МВР

Окръжната прокуратура във Велико Търново продължава инспекцията в дома за хора с деменция в Горско Косово, община Сухиндол. Междинните данни от инспекцията, която прави регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, не демонстрират данни за осъществени закононарушения, довели до гибелта на 24 жители на дома през предходната година.

“На този стадий няма формирани досъдебни производства за умишлени или непредпазливи дейности от длъжностни лица за гибелта на 24 дами и мъже през предходната година в дома за хора с деменция в Горско Косово “, съобщи за БНР окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов.

Все още се изчакват отчетите от инспекциите в дома на Регионалната здравна ревизия и на Инспектората на Агенцията за обществено подкрепяне, разясни прокурор Христов и акцентира, че при най-малките подозрения за гибелта на някой от домуващите, може да се стигне до ексхумация.

Проверката стартира на 3-ти януари тази година след сигнал на обмудсмана Диана Ковачева за неприятни санитарно-битови условия и за високата смъртност в дома в Горско Косово.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР