Окръжната прокуратура в Стара Загора води разследване за евентуално полицейско

...
Окръжната прокуратура в Стара Загора води разследване за евентуално полицейско
Коментари Харесай

Разследват смъртта на задържан мъж в Стара Загора

Окръжната прокуратура в Стара Загора води следствие за вероятно полицейско принуждение, което е предизвикало гибелта на арестуван мъж в регионалния град, написа " Сега ".

В сигнал, получен на публицистичната поща на " Сега ", се твърди, че на 14 юли към 16:40 ч. е задържан мъж на кръстовището сред бул. " Александър Батенберг " и бул. " Цар Симеон Велики " в Стара Загора. Той се е возил в автомобил, който е спрян от полицията. Според очевидци, още при задържането органите на Министерство на вътрешните работи са упражнили принуждение. Мъжът е бил откаран в Първо РПУ, а няколко часа по-късно е установена гибелта му

" За гибелта му са съобщили на брачна половинка ми към 22,00 ч. Излъгали са го, че е починал в колата за спешна помощ, която са извикали, само че и докторът, и водачът на самата кола за спешна помощ споделят, че от Първо РПУ са го изкарали мъртъв. На 16 юли погребахме сина ни. Цялото семейство, неговите другари и близки, които бяхме на погребението, видяхме, че беше обезобразен от пердах ", се споделя в писмото, чийто създател се показва за майката на умрелия мъж.

" Сега " изпрати въпроси до ОДМВР-Стара Загора, както и до пресцентъра на вътрешното министерство, дали фактически е имало такова задържане, в кое РПУ е откаран задържаният и каква е повода за неговата гибел. От силовто ведомство обаче дадоха отговор само, че по случая се води следствие.

Говорителят на Районната прокуратура в Стара Загора прокурор Таня Димитрова съобщи пред " Сега ", че по случая има формирано досъдебно произвеждане за нелегално владеене на опиати, които са открити при претършуване на автомобил. Причината за гибелта на арестувания обаче се проверява от окръжният следствен отдел.

От Окръжната прокуратура в Стара Загора потвърдиха, че такова дело има. Нейният представител Георги Видев сподели само, че то се води по член 123 от Наказателния кодекс, който е за причиняване на гибел по несъобразителност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР