Окръжната прокуратура в Разград внесе искания в Разградския окръжен съд

...
Окръжната прокуратура в Разград внесе искания в Разградския окръжен съд
Коментари Харесай

Свърши безгрижният живот на баровци, задържани за пране на много пари

 Окръжната прокуратура в Разград внесе претенции в Разградския областен съд за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на обвинените за пране на пари в изключително огромни размери Сезгин З. и Сюзан С, като казусът е изключително тежък, оповестяват от Апелативна прокуратура – Варна. 

41-годишният Сезгин е притеглен към наказателна отговорност за пране на пари в изключително огромни размери, като казусът е изключително тежък и осъществен на два пъти. Живеещата с него на фамилни начала 38-годишна Сюзан е упрекната от Окръжната прокуратура като съучастник в прането на пари. И двамата са знаели, че средствата за придобиване на парцели и коли, са от тежко съзнателно закононарушение. В момента фамилията е арестувано за период до 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура в Разград за обезпечаването им в съда.

Със средства от тежко съзнателно закононарушение в интервала от 5 февруари 2009 до 6 август 2019 година в село Ясеновец и в немския град Есен Сезгин си купил през октомври предходната година в Германия автомобил " Мерцедес “, както и два парцела. Единият придобил през 2009 година в село Ясеновец, като се сдобил с неподвижен парцел от 930 кв. м с построена къща, маза, кухня и стопанска постройка. Другият парцел е апартамент от 120 кв. м в Разград дружно със стая в приземния етаж и таванско помещение. За двата имота  и автомобила Сезгин платил общо близо 250 000 лв., " извоювани “ посредством данъчно закононарушение.

В съучастничество с живеещата с него на фамилни начала Сюзан  държали и сумите от към 400 000 евро, 150 000 лв., към два кг златни украшения, като цената на всичко това се пресмята на към 2 млн. лв., представляващи изключително огромни размери, като казусът е изключително тежък.

38-годишната Сюзан С. придобила през 2018 година апартамент с повърхност от 98 кв. м, дружно с маза и таван за сумата от съвсем 97 000 лв., както и комерсиално помещение в Разград за 15 300 лв.. През юни тази година в Германия обвинената закупила и автомобил " БМВ “ за 15 200 лв..

Както към този момент осведоми пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, голямата сума пари в брой в евро и левове, както и златото бе открито в специфичен тайник в стена, прикрит зад картина.

След интервенцията, в която участваха чиновници на Групово дело БОП и ОД на Министерство на вътрешните работи под управлението на Окръжната прокуратура в Разград, бе арестуван и бащата на Сезгин – 62-годишният Шакир М., който след 24-часовото полицейско задържане сега също е с в ареста за период до 72 часа.

Имотната фамилия от Ясеновец има и огромна къща с кухня, стопанска постройка и маза в селото, както и апартамент от 120 кв. м в Разград със стая в приземния етаж на кооперацията и таванско помещение.

Окръжната прокуратура в Разград е наложила възбрана на обвинените да напущат страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР