Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира след репортаж по bTV

...
Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира след репортаж по bTV
Коментари Харесай

Прокуратурата в Бургас се самосезира за строителство на Иракли

Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира след репортаж по bTV за почнало строителство на Иракли и назначи инспекция.

Сигналите за нови градежи на Иракли направиха още веднъж настояща тематиката за къмпингуването - къде е законно и къде не да се слагат палатки и каравани.
Подготвя ли се строителство в предпазената зона към Иракли? На мястото може да бъде построен еко къмпинг по аналог на тези в Гърция
На близо 70 декара в овощна градина над екоплаж Иракли новият притежател планува да строи къмпинг.

Снимка: bTV

" Цяло лято следим, в това число, от чужденци с кемпери, по какъв начин се употребява мястото безусловно нерегламентирано… Идеята е да се направи екокъмпинг, който да бъде аналог на тези, които са в Гърция ", показва Ивайло Радков - представител на притежател на парцела.
Сигнали за нови градежи на Иракли: Предложение за къмпинг в предпазената зона На метри над екоплажа свободно къмпингуващи се натъкват на начало на строителство
Тази година поради изключителното състояние къмпингуването се забави, само че другояче освен гората, само че и плажът тук се цялостни с палатки.

От години Васил Илиев идва на Иракли с другари. " Ние желаеме да виждаме гората, да е свободно… Ако би трябвало да се заплати някаква такса, с цел да се влезе в този частен парцел, няма проблем, само че да няма бетон, да няма жици ", споделя Васил.

Снимка: btvnovinite.bg

На Иракли не може да се строи къмпинг, тъй като няма Общ организационен проект на община Несебър. И без него обаче в предпазената зона има по какъв начин да се развива различен туризъм.

Поправките в Закона за Черноморското крайбрежие станаха факт предишното лято, само че разпоредба, която да регламентира къмпингуването още няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР