Окръжната прокуратура в Бургас е започнала досъдебно производство за причиняване

...
Окръжната прокуратура в Бургас е започнала досъдебно производство за причиняване
Коментари Харесай

С досъдебно производство прокуратурата установява има ли виновни за Царево

Окръжната прокуратура в Бургас е почнала досъдебно произвеждане за причиняване на гибел заради несъблюдение на отговорности по отношение на бедствието в Община Царево. Припомняме, че четирима души изгубиха живота си при наводнението в община Царево преди няколко дни.

Досъдебното произвеждане е по член 123 от Наказателен кодекс - закононарушението, при което наказателна отговорност се носи от лице, което е предизвикало гибел на другиго или други лица, заради неведение или немърливо осъществяване на занимание или друга правно регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха, аргументи гибел другимо. Тук има гибел на няколко лица ", съобщи Чинев.

Има задоволително данни за закононарушение при наводенията в Царево, съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев пред bTV.

Използвана е профилирана техника и дрон, който е снимал мястото на събитията. На база на всичко това ще бъде направена техническа експертиза. Ще се прецизира и по кое време е последния ремонт на моста в Царево. Следователи са направили оглед на оборудването. Прокуратурата ще наблюдава и дали оборудването е построено и поддържано в сходство със строително-техническите условия. Това проучване би дало отговор и на въпроса компрометирен ли е мостът и в каква степен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР