Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо В.К., на 50 г.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо В.К., на 50 г.
Коментари Харесай

Клането в Първомай започнало заради една обидна дума

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на В.К., на 50 година Той е предаден на съд за това, че на 24.01.2022 година в Първомай, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил 33-годишния Д.М., като гибелта е настъпила на 25.01.2022 година – закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс.

В.К. живеел в къща в Първомай и се познавал с потърпевшия около съседката си. На 24 януари 2022 година той дружно с негов другар, Д.М. и дамата ходили до околните села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на В.К. и всички се прибрали в Първомай. Отишли в къщата на обвинения. Там той и Д.М. използвали алкохол. Между двамата зародил спор кой по-добре се грижи за децата, като В.К. нарекъл Д.М. " сводник “. Д.М. се ядосал и го блъснал два пъти с пестник.

В.К. решил да му отмъсти и пробол Д.М. с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в региона на корема. Двамата излезли отвън къщата. Там Д.М. паднал на земята, а В.К. го откарал в болничното заведение. На 25 януари 2022 година потърпевшият е умрял от пострадванията.

Спрямо обвинения В.К. е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР