Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми: Т.Т., на 42 г., за

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми: Т.Т., на 42 г., за
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняеми три лица за пране на пари и данъчни престъпления

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени:

Т.Т., на 42 година, за изпиране на пари посредством тежко съзнателно закононарушение, осъществено посредством отбягване на заплащане на данъчни отговорности, в съучастничество с М.М., на 38 година, и 38-годишната С.Т. - закононарушение по член 253 от Наказателния кодекс, както и за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери – 1 000 000 лв. - закононарушение по член 255 от Наказателния кодекс, и М.М., на 38 година, за изпиране на пари, в съучастничество с Т.Т. и С.Т. – закононарушение по член 253 от Наказателния кодекс, и 38-годишната С.Т., за изпиране на пари, в съучастничество с Т.Т. и М.М., - закононарушение по член 253 от Наказателния кодекс.

На 1 март 2019 година под управлението на Окръжна прокуратура-Пловдив, взаимно със чиновници от бранш „ Икономическа полиция “ при ОД на МВР-Пловдив и на ГДБОП-София, е извършена профилирана интервенция за осъществени данъчни закононарушения и пране на пари на територията на градовете Пловдив, София, Разград и Велико Търново. Извършени са били голям брой претърсвания и изземвания от офиси и жилища, при които в трезори и други пространства са открити общо към 600 000 лв., в друга валута, както и документи, компютърни конфигурации и други движимости, имащи отношение към незаконната активност. Образовано е досъдебно произвеждане, като за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са арестувани девет лица. На трима от тях са повдигнати обвинявания за горепосочените закононарушения.

До момента е открито, че от месец март 2017 година до 1 март 2019 година посредством седем търговски сдружения, регистрирани в България, са били осъществени парични преводи в брой, в размер на общо 5 000 000 лв., към търговски сдружения в Полша и Италия. Управителите на българските сдружения, които са били подставени лица с невисок обществен и финансов статус, са поръчвали стока – козметика, перилни препарати и други, от Полша и Италия. Пратките официално дошли на името на тези компании, а действително стоките получавало друго комерсиално сдружение у нас, чийто шеф е Т.Т., на 42 година, а съучастник 38-годишната С.Т. Стоката била популяризирана от Т.Т. в магазинната мрежа у нас, като парите от продажбите не били декларирани и по този метод е избегнато заплащането на данъчни отговорности в размер на към 1 000 000 лв..

Установено е още, че съизвършител при изпращане на парите от България към комерсиалните сдружения в чужбина е бил М.М., на 38 година, който ги е предоставял на шефовете на седемте компании у нас, а те от своя страна са ги изпращали по банков път към компаниите в Полша и Италия.

Днес, 5 март 2019 година, Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените Т.Т. и М.М. Спрямо С.Т. е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв..

Разследването по случая продължава, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР