Окръжна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняем задържания вчера служител

...
Окръжна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняем задържания вчера служител
Коментари Харесай

Подробности за хванатия с подкуп служител на ДАНС

Окръжна прокуратура – Пловдив, притегли като обвинен арестувания през вчерашния ден чиновник на ДАНС Борислав Христов, на 49 година Той е упрекнат, че през месец септември 2021 година в качеството си на длъжностно лице е получил рушвет от 1500 лв., през октомври е изискал още 1000 лв., а на 11 ноември т. година е взел 750 лв., с цел да не извърши дейности по работа.

Общата сума на непозволено получените средства възлиза на 2250 лв..

Служителят на Търговско дружество на ДАНС в Пловдив работел по направление „ Земеделие “. Той правил инспекции на постъпващи информации за непозволено приемане на средства от Държавна фирма „ Земеделие “ от аграрни производители в региона.

Борислав Христов провел няколко срещи с фермер, по време на които изискал и получил посочените суми, с цел да не го ревизира, а да се насочи към други обекти.

Христов е арестуван на 11 ноември 2021 година в Пловдив при взаимна акция на Окръжната прокуратура и дирекция „ Вътрешна сигурност “ на ДАНС при приемането на втория рушвет.

По делото са осъществени голям брой дейности, в това число обиски, претърсвания и изземвания, разпити на очевидци и други

Борислав Христов е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което Борислав Христов е упрекнат, е отнемане от независимост до шест години и санкция до 5000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР