Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишна жена

...
Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишна жена
Коментари Харесай

Съдят жена, шофирала с превишена скорост и по непредпазливост причинила смъртта на две лица

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт против 28-годишна жена за това, че при ръководство на лек автомобил нарушила разпоредбите за придвижване и позволила пътнотранспортно произшествие, при което по несъобразителност предизвикала гибелта на две лица – закононарушение по чл.343, алинея 3, вр. член 343, алинея 1, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс.

Обвинението против П.З. е за това, че на 20.04.2021 година на пътя София-Варна в землището на с. Микре, област Ловеч, при ръководство на лек автомобил „ Ауди Q7 “ нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата – движела се в отвън обитаемо място със скорост от 95,72 км/ч при ограничаване до 90 км/ч, в резултат на което по несъобразителност предизвикала гибелта на две лица.

Обвиняемата пътувала с автомобил „ Ауди “ по път Велико Търново-София. По същото време двамата потърпевши били с лек автомобил „ Мазда “ на бензиностанция наоколо до с. Микре, обл. Ловеч. Излизайки от региона на бензиностанцията и изчаквайки да се включи в основния път, лекият автомобил „ Мазда “ имал право да се движи единствено в посока гр. София. Въпреки това потърпевшият лидер подхванал неразрешена маневра за секване на основния път за да се включи в придвижване в посока гр. Варна. В този миг бил ударен от движещия се с превишена скорост в лентата си лек автомобил „ Ауди “. Вследствие на настъпилото пътнотранспортно произшествие возещите се в „ Мазда “-та Д.И. и Х.К. умряли на място.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР