Окръжна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа

...
Окръжна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 15-годишния сириец, причинил смъртта на двамата полицаи в Бургас


Окръжна прокуратура - Бургас задържа за период до 72 часа малолетен сирийски жител, упрекнат в съзнателно предизвикателство на пътнотранспортно произшествие, довело до гибелта на двама полицейски чиновници.

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за период до 72 часа малолетния сирийски жител О.А. Той е упрекнат за това, че управлявайки рейс е провокирал съзнателно пътнотранспортно произшествие, което е довело до гибелта на двама полицейски чиновници. Обвиняемият, въпреки и малолетен, е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си.

Престъплението е осъществено на 25.08.2022 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.342, ал.3, б.„ в “, вр. ал.1, пр.3, вр. чл.63, ал.1, т.1от Наказателен кодекс, като казусът е изключително тежък. По отношение на О.А. е повдигнато обвиняване и от Районна прокуратура-Бургас за това, че незаконно е подкрепил 47 свои сънародници да минават през територията на страната, управлявайки горепосочения рейс.

Престъплението е осъществено за времето 24.08.2022 година - 25.08.2022 година по основен път Малко Търново – Бургас, както и в гр. Бургас. За същото закононарушение са повдигнати обвинявания и на други двама сирийски жители А.М. и А.А. По време на следствието е открито, че А.М. е взел участие като съучастник, настанявайки посочените 47 свои сънародници в рейса, ръководен от О.А. Той също е пътувал в транспортното средство. Установено е също по този начин, че А.А. също е взел участие като съучастник на закононарушението. Той е закупил пътническия рейс и го е дал за превозването на 47-те сирийски жители.

Повдигнатите от Районна прокуратура-Бургас обвинявания са за закононарушение по чл.281 от Наказателен кодекс. Предстои Окръжна прокуратура-Бургас и Районна прокуратура-Бургас да внесат в съответните съдилища искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР