Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност и задържа

...
Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност и задържа
Коментари Харесай

Изправят пред съда двама наркодилъри от Девня

Окръжна прокуратура – Варна притегли към наказателна отговорност и задържа за 72 часа двама мъже от Девня, държали марихуана за разпространяване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Окръжна прокуратура - Варна притегли към наказателна отговорност двама мъже от Девня за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс. Те са упрекнати за това, че са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции. Д.Г. (33 г.) и Р.М. (36 г.) са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор за довеждането им в съда за установяване на мярка за неотклонение. Двамата мъже са известни на органите на реда, като Р.М. е и осъждан. Престъплението, за което към този момент е обвинен, е осъществено в изпитателен период по предишно наказание.

На 7 септември 2022 година, при извършена профилирана полицейска интервенция, обвинените са арестувани директно след продажба на неразрешени вещества. В хода на осъществените следствени дейности са претърсени три адреса и четири леки автомобила. Иззети са 856,81 г марихуана, 2,41 г метамфетамин и електронна везна. Събрани са безспорни доказателства, че Д.Г. и Р.М. са се занимавали с разпространяване на опиати.

Работата по доказване и документиране на осъществените закононарушения продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Назначени са голям брой експертизи, текат разпити на очевидци. Предстои през днешния ден да бъде импортирано в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР