Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка задържане под стража

...
Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка задържане под стража
Коментари Харесай

Тежки обвинения за Иво Лудия

Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка задържане под стража по отношение на Иво Даскалов. Спрямо него е повдигнато обвиняване по член 142 ал.3 т.3 вр. ал.2 т.2 и т. 6 вр. ал.1 вр. член 20 алинея 2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс – за похищение, като към отвлеченото лице е проявена особена свирепост, действието е осъществено от четири лица, сред които и лица от състава на министерството на вътрешните работи.

За това закононарушение Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 10 до 20 години или пожизнен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на отговорния.

Съдът реши, че от събраните досега доказателства по делото може да се направи обосновано съмнение, че Иво Даскалов е съпричастен с закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Според съда при мярка, друга от задържане под стража, няма заплаха обвиненият Иво Даскалов да се укрие, само че съществува заплаха да извърши закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 1 юли 2021 година от 10.00 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР