Окръжен съд - Бургас проведе разпоредително заседание по дело за

...
Окръжен съд - Бургас проведе разпоредително заседание по дело за
Коментари Харесай

Не мина номерът на безработния ром Страхил в съда

Окръжен съд - Бургас организира разпоредително съвещание по дело за обир, по което като обвинен е притеглен Страхил Б. за осъществено закононарушение по чл.199, алинея 1, т. 4, вр. член 198, алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. "А " и б. "Б "от Наказателен кодекс.
Страхил Б. е незает ром, осъждан, притеглен като обвинен за това, че на 14.10.2017 година, към 00,30 ч., в гр. Бургас, лишил непознати движими движимости, дамска чанта с принадлежностите към нея, всички на стойност 556.20 (петстотин петдесет и шест лв. и двадесет стотинки) от владението на притежателя Д. И., с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ, изразяваща се издърпване на дамската чанта и късане на дръжката. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив.

В правосъдното съвещание съдът конституира потърпевшата Д. И., като частен обвинител и цивилен просител. Съдебният състав одобри за взаимно разглеждане в наказателното произвеждане на предявения цивилен иск в размер на 556.20 лева, за породени имуществени вреди от описаното действие в обвинителния акт.

Съдебният състав като изслуша мненията на страните дефинира, че делото е подсъдно на Окръжен съд - Бургас. Не са позволени нарушавания на процесуалните права в досъдебното произвеждане и няма учредения за преустановяване на наказателното произвеждане, което ще бъде гледано по общия ред.

Съдът остави без почитание настояването на обвинения за преустановяване на наказателното произвеждане и удостовери взетата по отношение на Страхил Б. мярка за неотклонение " Задържане под стража ". Тези две избрания подлежат на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Бургас.

Окръжен съд - Бургас насрочи идващото съвещание на 21.03, от 10.00 часа.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР