Около полунощ българско време опашката бе дълга близо 8 километраКилометричната

...
Около полунощ българско време опашката бе дълга близо 8 километраКилометричната
Коментари Харесай

Около 9 часа чакат хората, за да се поклонят на Елизабет II

Около среднощ българско време опашката бе дълга близо 8 километра

Километричната опашка в Лондон за поклонение на английската кралица Елизабет Втора продължава да пораства. Залата Уестминстър, където е изложен нейният ковчег, ще остане отворена 24 часа до понеделник заран. Днес крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила ще посетят Уелс, оповестява.

Около среднощ българско време опашката бе дълга близо 8 километра. Времето позахладня, само че хората са готови с топли облекла. По данни на държавното управление от следенето на темповете на напредване приблизително са нужни към 9 часа, до момента в който се стигне мястото за поклонение.

Междувременно от Камарата на общините отхвърлиха молбата на хората, които работят за депутатите, също като тях да имат право да не се редят на опашката за удостояване на паметта на монарха. Решението е взето с аргумента, че ще се попречи съществено на необятната общност, тъй като в Камарата на общините има 650 депутати, а това значи, че обслужващият личен състав възлиза на над 1000 души.

Днес крал Чарлз Трети ще продължи с обществените си изяви. Той и кралицата консорт отпътуват за Кардиф – столицата на Уелс. Кралят ще има персонална среща с първия министър на Уелс Марк Дрейкфорд, както и срещи с благотворителни организации и религиозни водачи.

Британските медии обаче имат информация, че ще има митинг против монархията. Той ще бъде безмълвен, единствено с издигане на лозунги от рода на " Защо монархия? " и " Истинска народна власт в този момент! ". Водещите акцията желаят уелсците да могат обществено да обсъдят дали бъдеще без монархията е допустимо.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР