Около половината от хората, заболели от COVID-19 в Бергамо –

...
Около половината от хората, заболели от COVID-19 в Бергамо –
Коментари Харесай

Шест месеца по-късно пациенти от Бергамо още не могат да се възстановят

Около половината от хората, болни от COVID-19 в Бергамо – най-засегнатият от заболяването регион в Италия, към момента не могат изцяло да се възстановят от болестта, сочи ново изследване. Повечето пациенти не престават да се оплакват от признаци на заболяването, въпреки от дълго време да не са заболели, съобщи bTV.

Бергамо и близките градове и села бяха най-сериозно наранени от пандемията в Италия. Само там са регистрирани общо 6000 смъртни случая от COVID-19. Проучването на продължителните резултати на заболяването върху тялото е стартирано през май месец и се базира на данни, събрани от хора, преборили се с заболяването. Те били следени всеки ден с кръвни проби, проучвания на сърцето и белите дробове. Направени са им и подробни изявленията по какъв начин се усещат – физически и прочувствено.

От първите 750 участници в проучването към 30% се оплакали от усложнения в дишането, като при тях били открити белези на заболяването и в белите дробове. Други 30% имали кръвни съсиреци и разнородни възпалителни проблеми. Други продължителни резултати от заболяването са косопад, тежка отмалялост, меланхолия, загуба наизуст и болки в краката. Подобно изследване не се прави за първи път в Бергамо. Преди време стана ясно, че множеството поданици ще имат хронични здравни проблеми след преболедуване с COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР