Около двадесет процента от населението на Земята страда от проблем,

...
Около двадесет процента от населението на Земята страда от проблем,
Коментари Харесай

Мента помага при нервен стомах

Около двадесет % от популацията на Земята страда от проблем, който може да се оправи с чай от елементарна мента. Това растение е извънредно потребно, като се изключи че е прелестно на усет и мирис.

Ментата оказва помощ да се отстрани синдромът на нервния корем. Тя засилва по този начин наречения антиболков канал в дебелото черво, като успокоява възпалителните процеси и болките в стомашно-чревния тракт.

В националната медицина ментата се употребява от епохи като средство за усмиряване на стомашни проблеми както при възрастни, по този начин и при дребни деца.

Доскоро не беше ясно за какво ментата е толкоз ефикасна в лекуване на болката. Оказва се обаче, че ментата не спомага единствено за усмиряване на стомашните болки, само че има и куп други потребни дейности.

Тя усъвършенства храносмилането, в случай че се изпие във тип на запарка преди хранене. Освен това ментата успокоява стомаха при диспепсия. Ароматът на ментата засилва слюнчените жлези, които отделят храносмилателни ферменти и оказват помощ на стомаха да работи.

 Чай

Ментата оказва помощ при главоболие и гадене. Ако здравето ви страда от всяка смяна във времето, освежаващият мирис на ментата ще ви помогне да се тонизирате.

За да облекчите главоболието си, вдъхнете аромата на няколко капки масло от мента. Ако страдате от морска болест, освежител за въздух с мирис на мента или етерично масло от мента ще ви оказват помощ да се справите с пътуването.

Ментата е потребна при заболявания на дихателните пътища и при кашлица. Ароматът на ментата е задоволителен, с цел да облекчи признаците на настинката като хрема и кашлица. Ментовият чай ще изгони неприятните чувства при пресипнало гърло.

Ментата е доста потребна за кожата на лицето и цялото тяло. Тя има антисептично деяние и успокоява кожата при неспокойствие, лекува инфекции и облекчава болката от захапване на инсекти.

Ментата оказва помощ за отслабването на организма. Достатъчно е да вдишате аромата на ментово масло и ще се храните доста по-малко – с цели двадесет и три %, а в това време ще усетите, че сте сити.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР