Около 85 процента от единия милиард малокалибрени огнестрелни оръжия в

...
Около 85 процента от единия милиард малокалибрени огнестрелни оръжия в
Коментари Харесай

85% от огнестрелните оръжия в света са собственост на цивилни

Около 85 % от единия милиард малокалибрени огнестрелни оръжия в света са благосъстоятелност на цивилни, съобщи ДПА, базирайки се на отчет на основаната в Женева организация "Смол Армс Сървей ".
Числата варират сензитивно в другите страни. В Съединени американски щати пропорцията е 120 оръжия на 100 души от популацията, което значи общо 393 300 000 оръжия. Американските жители имат към 40 % от общия брой огнестрелни оръжия в света.
След Съединени американски щати се подреждат Йемен с 53 малокалибрени огнестрелни оръжия на 100 души и Черна гора с 39,1 оръжия на 100 индивида.
Страни като Индонезия, Япония, Малави и няколко островни страни имат едни от най-ниските проценти на владение на огнестрелно оръжие.
Само 13 % от малокалибрените огнестрелни оръжия са благосъстоятелност на военни и два % на чиновници на реда, се показва в отчета.
Наблюдава се също по този начин повишение на общия брой на огнестрелните оръжия, притежавани от цивилни - от към 650 милиона през 2006 година до 857 милиона предходната година.
Само към 100 милиона притежавани от жители оръжия са регистрирани, което съставлява едвам към 12 % от общия им брой в света. В отчета се отбелязва, че некачественото запазване на данните за регистрациите и неналичието на условия за регистрация в доста страни усложняват опитите за тъкмо броене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР