Около 650 тела на жертви на пролетната вълна на пандемията

...
Около 650 тела на жертви на пролетната вълна на пандемията
Коментари Харесай

Стотици жертви на COVID-19 не са погребани

Около 650 тела на жертви на пролетната вълна на пандемията от ковид в Ню Йорк се съхраняват в мобилна хладилна морга в покрайнините на Бруклин, написа в. „ Уол Стрийт Джърнъл”, представен от организация БГНЕС.

По време на първата вълна на ковид в Съединени американски щати напролет Ню Йорк беше центърът на епидемията. В най-лошите дни в щата Ню Йорк повече от 700 души умираха дневно, а повече от три хиляди постъпваха в лечебни заведения. За да се подкрепи разтоварването на болничните морги, в града бяха ситуирани хладилни камиони, където бяха складирани телата.

Според “Уол Стрийт Джърнъл”, цитиращ кабинета на основния криминалист в Ню Йорк, доста от телата не са били заровени, защото техните родственици към момента не могат да бъдат открити или околните не могат да платят за погребението. „ Около 650 натрупа се съхраняват в камионите във краткотрайната морга, която е основана през април на Pier 39th Street в Сънсет Парк (в Бруклин) “, написа изданието.

Дмитрий Лисовецки, съсобственик на един от погребалните домове в Ню Йорк, сподели по-рано за РИА Новости, че епидемията от ковид се е трансформирала в тест освен за здравната система, само че и за погребалните служби в града: заради множеството смъртни случаи, ковчезите са станали дефицитна стока, а за кремация се е чакало повече от две седмици. Според него погребението в Ню Йорк е доста скъпо. Място на гробището в центъра на Бруклин, както отбелязва Лисовецки, коства 20 000 $, а в гробища, ситуирани в обсега на публичния превоз, цената на едно място стартира от 8 хиляди $. Освен това роднините би трябвало да платят за изкопаване на гроб. Цената на тази услуга е варира сред 1500 и 2000 $, а на някои гробища може да доближи до 2500 $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР