Около 50 шофьори на тежкотоварни автомобили блокираха за час и

...
Около 50 шофьори на тежкотоварни автомобили блокираха за час и
Коментари Харесай

Камиони блокираха временно граничния пункт Кулата

Около 50 водачи на тежкотоварни коли блокираха за час и половина в неделя входа на граничния пункт " Кулата " с Гърция поради километричните опашки през последните седмици, съобщи БНР. Част от камионите паркираха напречно на шосето, с цел да не може да се премине Поетапно се пропускаха единствено леки коли.

На място протестиращите съчиниха петиция с три претенции, която нямаше на кого да връчат, тъй като митингът им е необявен. След намесата на полицията и най-много поради излелия се проливен дъжд блокадата бе вдигната в 12.25 часа, съобщи БГНЕС.

Протестът е импровизиран, съобщи Александър Стамболийски, ръководител на Съюза на българските транспортни служащи.

" Има към 50 индивида водачи. Един камион е затворил трасетата за придвижване преди самият пункт. Колегите са се организирали непринудено поради ограничаващите се опашки на границата, дали поради ограниченията за ковид, дали за продължаващият ремонт, който непрекъснато затруднява придвижването и сътрудниците минават много постепенно ", сподели той.

Запитан допустимо ли е митингът да се разрасне, Стамболийски отговори: " Ще уведомим институциите, ще бъде направена още веднъж среща и ще бъдат ясно написани идващите дейности, които ще се подхващат и в случай че се наложи ще се включим и ние ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР