Канадската агенция за борба с прането на пари е наложила

...
Канадската агенция за борба с прането на пари е наложила
Коментари Харесай

Binance напусна Канада, но това не спаси криптоборса №1 от многомилионна глоба

Канадската организация за битка с прането на пари е наложила санкция на борсата за криптовалути Binance в размер на 6 млн. канадски $ (4,38 млн. щатски долара) за нарушавания на законите, свързани с изпирането на пари и финансирането на тероризма, оповестяват международните организации.

Binance така и не се записва в Канада като задгранично сдружение за финансови услуги, макар че на компанията са ѝ били дадени няколко крайни периода. Тя също по този начин не е съобщила за близо 6000 случая на приемане на виртуална валута на стойност 10 000 канадски $ сред 1 юни 2021 година и 19 юли 2023 година

Криптоборсата приключи активността си в Канада предходната година на фона на измененията в местните  закони за криптовалутите, които включваха наложителна регистрация и ограничавания за вложителите.
 10 пъти скок на настояванията от правоохранителни органи за три години от най-голямата криптоборса Binance
10 пъти скок на настояванията от правоохранителни органи за три години от най-голямата криптоборса Binance

Най-голямата борса си партнира и с българските правоохранителни органи

През февруари съдът в Съединени американски щати утвърди съглашението на Binance по дело за пране на пари и компанията беше наказана да заплати 4,3 милиарда $. Окръжният арбитър Ричард Джоунс откри, че криптовалутната борса е била наясно, че за нея се ползват законите на Съединени американски щати, само че все пак е взела " премислено решение " да не ги съблюдава. Сделката включва наблюдаване на активността на Binance в продължение на пет години.
 Създателят на Binance влиза в пандиза
Създателят на Binance влиза в пандиза

Чанпенг Жао евентуално ще е най-богатият човек зад решетките в света

Главният изпълнителен шеф на Binance Чанпенг Жао подаде оставка през ноември 2023 г.; той ръководеше борсата за криптовалути от основаването ѝ през 2017 година По делото той беше наказан на четири месеца затвор. Прокуратурата беше поискала три години затвор за него.

Както прецизираха от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, Binance е обслужвала клиенти в страни под наказания, както и терористични организации и трафиканти на опиати, което е в несъгласие със законите на Съединени американски щати. По-специално, борсата за криптовалути е правила преводи за Иран, Сирия, палестинското придвижване Хамас, както и в Крим, Донецк и Луганск.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР