Около 30 македонски политически партии подкрепят управляващия Социалдемократически съюз и

...
Около 30 македонски политически партии подкрепят управляващия Социалдемократически съюз и
Коментари Харесай

Силна подкрепа за управляващите в Македония преди референдума

Около 30 македонски политически партии поддържат ръководещия Социалдемократически съюз и приканват гласоподаватели си също да поддържат ръководството и да гласоподават с " да " при референдума за контракта с Гърция за името на Македония.

Референдумът в Македония наближава - той ще се организира на 30 септември и жителите би трябвало да изразят своя глас и да решат дали договорът сред Скопие и Атина да стане факт.

Министър-председателят на страната изрази убеденост в изхода от публичното допитване. Той акцентира, че след разрешаването на разногласието с Гърция към този момент няма да има никакви спънки пред Македония да стартира договаряния за участие в Европейския съюз и НАТО.

Премиерът на Албания Еди Рама също прикани етническите македонци в Албания да гласоподават " за " референдума, написа Българска национална телевизия.

Припомняме, в южна Гърция за в този момент няма плануван референдум. Коалиционните сътрудник на премиера Ципарс " Независими гърци " обаче оповестиха, че желаят осъществяване на допитване преди контракта да бъде препоръчан за ратификация. Лидерът на дребната партньорка Панос Каменос съобщи и че ще отдръпна поддръжката си към държавното управление на Ципрас, в случай че договорът бъде препоръчан за гласоподаване в Народното събрание. Това може да означа и че Гърция отива към предварителни парламентарни избори - нещо, което Ципрас отхвърли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР