Около 30 души са леко ранени при земетресението тази нощ,

...
Около 30 души са леко ранени при земетресението тази нощ,
Коментари Харесай

Около 30 души са леко ранени при земетресението в Сицилия

Около 30 души са леко ранени при земетресението тази нощ, раздрусало регион северно от Катания в подножието на вулкана Етна, обявиха итлианските управляващи, представени от Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция / Orietta Scardino / ANSA Via AP
Земетресението беше усетено тази нощ в 3,19 ч и накара доста хора да изоставен домовете си и да спят в колите си. Магнитудът е бил 4,8. Било е усетено мощно, тъй като епицентърът му е бил на относително дребна дълбочина (1 километър), обявиха управляващите. На телевизионни фрагменти се виждаха вреди по старинни здания в градовете Санта Венерина и Дзаферана Етнеа.

Някои от старинните църкви в региона, наподобява, са понесли най-големи провали. Към момента на земетресението не е имало никой в тях. Участък от автомагистрала, свързваща градовете Катания и Месина, е затворен поради разваляне на пътната настилка. Около 30 души са потърпевши, множеството най-вече от падаща мазилка, до момента в който са бягали от домовете си, споделиха управляващите. Около 10 души са откарани с коли за спешна помощ в болница, а другите са настанени при другари и родственици. Никой не е със съществени пострадвания. Асошиейтед прес отбелязва, че земетресението е провокирано от продължаващото изригване на вулкана Етна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР