Около 1600 нови свободни места ще бъдат обявени в сряда,

...
Около 1600 нови свободни места ще бъдат обявени в сряда,
Коментари Харесай

Обявяват утре 1600 свободни места в столични забавачки

Около 1600 нови свободни места ще бъдат оповестени в сряда, заяви пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети новоизградената 116-та детска градина " Мусала " на бул. " Пушкин " 2 в регион " Витоша ". Детското заведение е за пет групи - четири култивиран и една яслена. В постройката има физкултурен салон и кухненски блок, заяви Българска телеграфна агенция.

Кметът разясни, че тези 1600 места са се пазели до последно за децата със специфични просветителни потребности. " Тъй като няма записани деца на тези места, те се трансформират. Оставяме над 170 места запас, тъй че да подсигуряваме за всяко дете със характерни потребности място в детска градина ", уточни столичният кмет. Тя разгласи, че над 170 нови места на следващия ден ще бъдат оповестени и в новопостроени детски градини, а до края на годината - още над 300.

В момента в София се построяват общо 25 детски градини като част от програмата на Столичната община за строителство на детски градини. Ремонтът на 12 от тези 25 градини би трябвало да завърши до края на тази година. Там, където кметовете работят доста съществено, както в регион " Витоша ", няма забавяния, работи се в период, сподели Фандъкова. Тя чака постройката на 116-та детска градина " Мусала " да отвори порти на 15 септември. Централната постройка на детската градина също се ремонтира и до края на годината би трябвало да одобри деца.

Кметът на регион " Витоша " Теодор Петков е подготвен да стартира строителството и на нова детска ясла в кв. " Бояна " през есента, разгласи още столичният кмет. Тя сподели, че в " Манастирски ливади Запад " чака от кмета на региона час по-скоро да бъде подписан контракт за строителството на учебно заведение и детска градина на мястото на съборената постройка на Фонд " 13 века България ", чийто терен е възложен от фонда на общината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР