Около 150 от общо 800 работници на пристанище Варна протестираха

...
Около 150 от общо 800 работници на пристанище Варна протестираха
Коментари Харесай

Ръководството на пристанище Варна учудено от упреците на протестиращи работници

Около 150 от общо 800 служащи на пристанище Варна стачкуваха за по-добри условия на труд и по-високи хонорари . Техните претенции бяха в детайли разказани в декларация.

Членовете на управителния екип на " Пристанище Варна " ЕАД са учудени от упреците на служащите, стана ясно по време на брифинг в отговор на митинга на пристанищните служащи от терминал " Варна-запад ".

 Служители на пристанище Варна-Запад излязоха на митинг
Служители на пристанище Варна-Запад излязоха на митинг

Заради ниското възнаграждение и изискванията на труд

Учудвам се за митинг, който до през вчерашния ден беше сякаш импровизиран. До колкото знам той не е подсилен от синдикалните организации на КНСБ и КТ " Подкрепа " в завода. Имаме 4 организации в пристанището , съобщи член на управлението на пристанището.

Той е изумен и от упрека за липса на разговор - всички обществени заплащания, заплати и решения, свързани с двата терминала са вземани в дух на разговор, съгласие .

 Желязков се надява митингът в пристанище
Желязков се надява митингът в пристанище " Варна " да няма политически аспект

От министерството няма да отпускат пари за ремонт на жп линията в Кресненското дефиле

Последната им среща била на 6 ноември . Там участвали и представители на синдикатите. Всички тук ги уведомихме за 5% нарастване на заплатите от 1 януари и повдигане на някои от разценките по техни оферти, които в този момент няколко души се крият и не ги подписват.

Това е дезинформиране на хората, основава се напрежение , изкуствено съгласно мен. Разделянето на заплатите в годините е в съгласие със синдикатите. Не считам, че това е синдикална акция, доколкото дезинформиране на хората от външни ползи.

Колективният трудов контракт (КТД) се съблюдава едно към едно , най-вероятно сме най-проверяваната компания в района, увери представител на управлението на пристанището.

" Спазва се работното време, на всичкото от горната страна и обезщетения се натрупат. До 47 дни отпуск се натрупат на някои. Най-странното е, че част от тези хора бяха на срещите. На хората се препредават други неща ", настояват от управлението.

Според тях 15 нови разценки за труда на докери, кранисти са били признати.

Протоколите са изпратени, откакто е реализирано съглашението, досега не са написани от синдикатите, стана ясно от думите на ръководители на пристанището.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР