Оказва се, че грижите за домашното порче са много сходни

...
Оказва се, че грижите за домашното порче са много сходни
Коментари Харесай

Как да се грижим за домашно порче

Оказва се, че грижите за домашното порче са доста сходни с тези за котките. Дори в предишното хората са отглеждали това животиче в домовете си, с цел да се отърват от мишките.

Поровете са толкоз игриви, колкото котките. Приличат си и във връзка с своенравието. Освен това за хигиеничните потребности на поровете и котките се употребяват едни и същи материали. И двата типа животники отделят по минимум 18 часа на ден за сън. Това прави порчетата лесни за развъждане даже и когато у дома няма никой, тъй като през множеството време те просто си дремват.

Преди да си вземете порче у дома, би трябвало да се поинтересувате дали е имунизирано и какви са условията за следващи ваксини през годините.

Добре е да си вземете образец, който е на възраст сред 3 месеца и 1 година. Козината му би трябвало да е гъста и в положително положение, животното да бъде игриво. Имайте поради, че в множеството случаи в зоомагазините се продават авансово кастрирани порчета.

За да осигурите по-комфортно битие на новия си домакински любим, е належащо да имате просторна клетка или пък в случай че решите – волиера. В нея е добре да поставите някаква постелка, която да му служи като легло. Можете да вземете още четка за четина и някои подобаващи за животинчето играчки или да деянията въображение и сами да им извършите такива. Осигурете и съд за вода.

 Порче

За разходките на открито ви е нужен нашийник и мотив.

Ще ви би трябвало още и подобаващ съд за сместа на котешката тоалетна, както и лопатка за разчистване. Редовното поддържане на хигиена няма да разреши в дома ви да се разнасят неприятни миризми. В последна сметка порчето не мирише доста повече от останалите домашни любимци.

Някои стопани подлагат порчетата си на интервенция за унищожаване на жлезата, изпускаща миризма.

За главно хранене на порчето можете да употребявате храна за котки. Порчетата също са хищници, тъй че е добре да им осигурявате в допълнение разнородни артикули, съдържащи протеини. Не експериментирайте с пресни храни като да вземем за пример плодове, зеленчуци или ядки. Не им давайте и сладки или солени модифицирани храни (шоколад, чипс и прочие).

Избягвайте да ги оставяте отвън клетката, когато са сами у дома, защото тяхното любознание и палавост могат да имат неприятни последствия.

Ако и вие желате да си отглеждате порче, разгледайте тези разгласи за порчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР