Оказва се българските червени чушки са хранителен продукт, който може

...
Оказва се българските червени чушки са хранителен продукт, който може
Коментари Харесай

Препоръчват български червени чушки при косопад

Оказва се българските червени чушки са хранителен артикул, който може да възпира косопада. Това се твърди в стилното списание Cosmopolitan, чиито редактори дружно с лекари и фризьори, изброиха способи за увеличение на растежа на косата. Материалът бе оповестен на уеб страницата на изданието. Така да вземем за пример трихоложката Доминик Бург акцентира, че здравето на косата зависи от човешкото хранене.

Според лекарката в диетата би трябвало да доминират храни с високо наличие на протеини, желязо, витамин В12 и Омега-3. Те се съдържат в българските червени чушки, в ягодите, авокадото, боровинките, портокалите, грейпфрутите, спанака. Според нея за ускорение на растежа на косата спомагат и броколите, боба, сьомгата, бадемите, орехите, яйцата и алено месо.

Отделно при положение на деен косопад, докторът по медицина и кожен лекар Хоуп Мичъл предложи масаж на главата. Според него той предизвиква кръвообращението в космените фоликули и изключително в композиция с кокосово и рициново масло, които имат противовъзпалителни свойства. Освен това той означи, че маслата от розмарин и жожоба също са подобаващи за масаж.

На собствен ред кожният лекар Дхавал Бханусали добави, че шампоанът на основата на кофеин може да се употребява за ускорение на растежа на косата. Според него този съставен елемент оказва помощ да се понижи равнището на дихидротестостерон (DHT), причиняващ косопад. Лекарят обаче изясни, че резултатът би трябвало да се чака едвам след два-три месеца. Авторите на материала също обърнаха внимание, че въздействие оказват и другите прически.

За притежателките на дълга коса, фризьорката Жасмин Грийн предлага да сплитате френски плитки или да извършите прическа на леки къдрици. В същото време тя предизвестява против постоянно боядисване и химическо къдрене. В умозаключение трихоложката Бриджит Хил посъветва един път седмично да се употребява почистващ пилинг шампоан, който би трябвало да се разпредели със специфичен апликатор върху целия скалп и да се остави за пет минути, написа Днес.бг

По-рано през юли съветската акушер-гинеколожка Екатерина Волкова изброи главните аргументи за плешивостта при дамите. Според нея с възрастта нежният пол покачва чувствителността към мъжките полови хормони - андрогените. Тя счита, че това събитие е обвързвано с нараснали равнища на глюкоза и инсулин. Стресът, дефицитът на протеини и нарушаванията на кръвообращението в кожата на главата също могат да доведат до оплешивяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР