Охраната на българското въздушно пространство е подсилена от днес с

...
Охраната на българското въздушно пространство е подсилена от днес с
Коментари Харесай

Американски F-16 пазят небето ни

Охраната на българското въздушно пространство е подсилена от през днешния ден с 6 американски изтребители F-16. Те ще пазят небето ни до 30 октомври 2020 година

Съгласно решение на Министерския съвет шестте изтребителя F-16, които ще извършват взаимната задача дружно с българските изтребители МиГ-29, се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево на 18 септември 2020 година

Те взеха присъединяване в интернационалната летателна подготовка „ Тракийска пепелянка - 2020 “, която към този момент завърши, оповестиха от Министерството на защитата.

За първи път българските Военновъздушни сили сполучливо участваха в такава взаимна задача със своите американски сътрудници през есента на 2016 година Участието в такива взаимни задачи покачва качествата на Военновъздушни сили за гарантиране на ненарушимостта на охраняваното въздушно пространство на Алианса.

Съвместната защита на въздушното пространство на страната ни ще се прави в границите на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита.

Усилването на задачата по защита на въздушното пространство на страните-членки от източния фланг ще се прави със съюзнически сили на ротационен принцип.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР