Огромно възмущение в парламентарната група на ДПС предизвикаха твърденията на

...
Огромно възмущение в парламентарната група на ДПС предизвикаха твърденията на
Коментари Харесай

ДПС гневни на Рашков. Карадайъ напусна залата

Огромно отвращение в парламентарната група на Движение за права и свободи провокираха изказванията на вътрешния министър Бойко Рашков, че преносимите урни са употребявани за операция на изборите през 2021 година Това стана по време на чуване на министъра, поискано от Антоанета Цонева от " Демократична България ". Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напусна пленарната зала.

Неправомерно на прицел са взети най-слабите и уязвимите, хората със специфични потребности, съобщи националният представител от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов.

" Подвижните секции се разкриват на база на получени претенции в общинската администрация с документи, издадени от ТЕЛК и медицински лица. За статистиката - над 600 хил са лицата с увреждания и загуба на работоспособност у нас. От тях 14 000 единствено са подали претенции за преносими урни. Затова питаме: От какъв брой жители с увреждания и болни от COVID-19 има сигнали, че не са желали да гласоподават и има злоупотреби. Или вие сте разпоредил да се влиза в домовете на такива хора и да се ревизират документите им? ", попита Ибрямов.

" Около Гурково има един изключително деен търговски район, където по избори се ускорява търговията. И по наши сведения най-активните политически търговци са представители на онази партия, чиито водач напусна одеве залата ", отговори Бойко Рашков.

Рашков си разреши си да упрекна ръководителя на една партия в нещо, което доста добре знае, че е клюка. Това е краят на дебата, възмути се Станислав Анастасов, зам.-председател на Движение за права и свободи. И се обърна към председателстващия съвещанието Кристиян Вигенин: " Трябва да отбраните парламентаризма, с цел да не идва Цветанов - Рашков и да упреква от трибуната медици и народни представители ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР