Огромно свлачище затвори пътя Своге-Ребърково в Искърското дефиле в района

...
Огромно свлачище затвори пътя Своге-Ребърково в Искърското дефиле в района
Коментари Харесай

Тонове скална маса затвориха Искърското дефиле


Огромно свлачище затвори пътя Своге-Ребърково в Искърското дефиле в региона на село Елисейна. Тонове скална маса са се струтили върху пътното платно, по знамение няма потърпевши коли и хора. Движението е прекратено и в двете направления и прекосяването е безусловно невероятно.

Разчистването ще продължи няколко дни.

Струтището е над 2000 кубика. Мрежите не са съумели да задържат скалните блокове. Високо е 10 метра, затрупало е към 70-80-метров сектор от пътя, съобщи БиТиВи.

Самият склон е в извънредно ерозирало положение – има заплаха от следващи сривания, които могат да затиснат техниката, изясни Даниел Иваничков от Пътната организация. Преди да се стартира с разчистването, което е най-лесното нещо, би трябвало да бъде обрушен огромен зъб на ската, с цел да се ресурси живота на служащите, добави той.

Учениците в региона на община Мездра през днешния ден няма да могат да отидат на учебно заведение. На мястото ще дойдат и алпинисти, като тяхната задача е да огледат положението на скалния венец. Работи се деликатно, защото под пътя има жп линия и зареждане към нея.

От пътната организация осведомиха, че е въведен обходен маршрут за леки коли – Своге – Гара Лакатник – Дружево – Долно Озирово – Враца. За тежкотоварните коли над 12 тона обходният маршрут е: Враца – Мездра – Ботевград – София – Своге.

Движението се контролира от “Пътна полиция”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР