Огромно количество от близо 42 килограма злато опитаха да изнсат

...
Огромно количество от близо 42 килограма злато опитаха да изнсат
Коментари Харесай

Спипаха златно съкровище на Дунав мост, струва милиони

Огромно количество от близо 42 кг злато пробваха да изнсат незаконно от страната двама българи.

Те скрили златните предмети в тайник в колата си, който се отварял през запалката на автомобила, оповестиха от прокуратурата.

Превозното средство с немска регистрация е спряно за инспекция от митничари на Дунав мост 2 Видин-Калафат в сряда слеобед. Водачът и неговия пасажер - български жители, декларирали, че пътуват от България за Германия и транспортират единствено персонален багаж.

Превозното средство било отклонено за щателна митническа инспекция, при която бил открит двоен под на купето с завършени тайници. Отварянето им се правило със специфичен електрически механизъм през запалката на автомобила. В двата тайника са били открити 64 пакета и кутии с бижутерийни произведения от жълт метал, с общо тегло 41,600 кг. Според първична експертна информация продуктите съставляват златни бижута от 14-каратово злато, с обща стойност по цени на едро над 2,2 милиона лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане за опит за преместване през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, артикули за търговски цели в огромни размери.

В качеството на обвинени за осъщественото незаконно действие са привлечени пътуващите в автомобила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР