Огромни опашки от желаещи да гласуват българи се извиха в

...
Огромни опашки от желаещи да гласуват българи се извиха в
Коментари Харесай

Огромни опашки за гласуване в Гърция, и братя Аргирови чакат

Огромни опашки от искащи да гласоподават българи се извиха в Халкидики. Сред чакащите са и братя Аргирови, съобщи Нова тв. Хората не се отхвърлят да упражнят правото си на глас макар жегата и търпеливо чакат реда си.

Някои от тях работят на гръцкото море, само че множеството са на отмора.

В дребното селце Неа Перамос, което е на западния бряг на Кавалския залив, от сутринта не стопира върволицата от нашенци, решили да дадат гласа си от чужбина, съобщи кореспондент на „ Марица “.

Първоначално онлайн са били подадени 77 заявки за гласоподаване, което дало мотив там да се открие изборна секция. Напливът обаче не стопира и към 9,30 ч. в Неа Перамос към този момент бяха дали своят вот над 200 българи, като множеството са подали декларация на място, че желаят там да упражнят правото си на глас.

Както стана ясно по-рано, процедурата за гласоподаване на българите зад граница е доста по облекчена и освободена от формалности, в сравнение с за летовниците на родното черноморие.

Според анализатори, има огромен късмет изходът от днешния парламентарен избор у нас да бъде решен точно от българите в чужбина. Очаква се към 200 000 наши сънародници зад граница да пуснат бюлетина в общо 791 секции.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР