Огромната базилика Свети Петър в Рим остана празна по време

...
Огромната базилика Свети Петър в Рим остана празна по време
Коментари Харесай

Различната Коледа. Папата без Urbi et Orbi

Огромната базилика Свети Петър в Рим остана празна по време на тържествената работа за Бъдни вечер. Пандемията наложи редица ограничавания и папа Франциск организира месата пред едвам 100 души, които стояха на отдалеченост един от различен. Броят на кардиналите и епископите също беше мощно стеснен. Обичайно службата на Бъдни вечер се посещава от 10 хиляди души, а повече от 200 страни изпращат свои делегати.

Снощи всички като се изключи хора и самият Франциск носеха маски. А службата стартира 2 часа по-рано, с цел да могат присъстващите 100 души да се приберат вкъщи преди да е влезнал в действие вечерния час в 22 часа.

В обръщението си към вярващите папата прикани да не забравяме тези от нас, които са изпаднали в неволя и имат потребност от помощ.

" Божият наследник беше роден като заточеник. За да ни покаже, че всеки заточеник на света е божие дете. Той пристигна на този свят като всяка друга рожба - слаба и уязвима. За да се научим да одобряваме слабостите си с обич. Божият наследник пристигна измежду нас в беднотия и потребност. За да ни покаже, че като служим на бедните, ще демонстрираме любовта си към Него ", сподели Франциск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР