Огромна трагедия в Пловдив. 18-годишно момче почина в университетската болница

...
Огромна трагедия в Пловдив. 18-годишно момче почина в университетската болница
Коментари Харесай

18-годишно момче издъхна в болница. Страшният разказ на родителите

Огромна покруса в Пловдив. 18-годишно момче умря в университетската болница „ Свети Георги “, а родителите алармират за лекарска неточност.

Синът на юрист Йордан Давчев и Калина Давчева – Теодор, бил признат в неврохирургията на университетската болница „ Свети Георги “, откакто блъснал главата си. Момчето е оставено в болничното заведение за наблюдаване, защото повръщало след удара. Ден преди изписването, родителите заварват сина си в болничното заведение, борейки се за живота си, самичък в болничната стая.

„ Детето ми агонизираше, аз влязох спокойна, след уверението на лекарите, че детето ми е добре и чакаме надзорен обзор. Заварих, че той хърка и диша тежко, взех решение, че е задремал в неуместна поза и се пробвах да го събудя. Тогава видях едно огромно леке течност на възглавницата, раздрусах го мощно, само че той не се събуждаше “, описа майката пред бТВ.

Тя поискала от сестрата да извика доктор, само че й споделили, че не е належащо, тъй като са дали на момчето мощно обезболяващо и по тази причина не може да се разсъни. Но когато сестрата влезнала в стаята и видяла детето, схванала, че нещо в действителност се случва и почнала да вика доктор.

Сестрите стояха в стаята, пушеха цигари и пиеха кафе, сподели бащата пред Нова тв.

Дошлият доктор почнал да се бори за живота на детето. Бащата изясни, че не е имало животоспасяваща инсталация на разположение, по тази причина реанимацията се забавила.

„ Лекарят попита сестрите: „ Хора, какво му дадохте? Момчето беше добре! “. Аз го чух с ушите си “, показа майката. Опечаленото семейство посочи, че към момента не са получили епикриза за гибелта на сина им.

„ За мен повода е повече от ясна – нашето дете умря от задушаване, тъй като личният състав извърши незаконно безучастие. Аз недоумявам, в коя страна на личния състав е предоставено на 20-часово разположение тв приемник, който не се изключва. Персоналът непрекъснато е на тв приемника, на кафе и цигари. Това е неприемливо “, сподели бащата.

От лечебното заведение обявиха за bTV, че тече вътрешна инспекция, а цялата документи по случая е предоставена на прокуратурата. От болничното заведение изричат съболезнования на фамилията. Няма информация дали дежурният екип е бил осъден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР